За що я люблю Тенерифе?

Коли я вперше летіла на іспанський острів, і подумати не могла, що настільки міцно його полюблю. Абсолютний простір, свобода, контраст краєвидів та спокій, вулкан, що захоплює та колорит місцевих - усе це створює на Канарах особливу атмосферу. Розповідаю, що важливо знати та врахувати перед мандрівкою сюди.

КОЛИ ЇХАТИ? Канари називають островами вічної весни. Тут не буває страшної спеки, проте і прохолодні дні - рідкість. Купальний сезон - цілий рік! Тому коли б ти не обрав сюди мандрівку, ти не прогадаєш. Проте ми обираємо втікати з холодної України до теплого океану та більш помірну температуру: від жовтня до січня на острові +25-+28.


ПЛЯЖНИЙ СЕЗОН. Тенерифе приваблює туристів теплими пляжами з чорним піском. Пляж з жовтим піском, що завезений сюди спеціально з Сахари, Лас Америкас, ви теж не пропустите, він у столиці? Усі пляжі з безкоштовним входом, а на більшості дозволено купатись топлес?Покупатись вдасться до грудня. У самому грудні-січні океан буде найхолодніший - +16 приблизно. Нам вдалось залізти у нього на Новий рік, проте було трішки прохолодно.

 

АКТИВНИЙ ВІДПОЧИНОК. Серфінг, дайвінг, парусний спорт, парапланеризм - за усім цим круглорічно приїздять на острів. краса неможлива!? Ми пробували серфінг. Він тут доволі популярний. Проте під кінець подорожі побачили неймовірний пляж біля аеропорту( на фото нижче), де усі вчились парусу, тепер мріємо теж там повчитись!

ВІД ПУСТЕЛІ ДО ТРОПІЧНОГО ЛІСУ ТА ВУЛКАНУ. Тенерифе вражає різнобарвністю та колоритом. Тут і пустеля, і тропічний "живий" ліс, і діючий Тейде, на який неодмінно вартує піднятись? легеням на 3600 над рівнем моря дихати важко, прогулянка - зусилля. Досвід неймовірний!"Живий" ліс  - це справжній тропічний ліс, де тобі радять слухати, дивитись та дихати на певних стежках. Спершу мені це здалось кумедним, а потім я усвідомила, що це зроблено для того, аби ти зупинився та насолодився моментом тут і зараз. Це справді допомогло перейнятись місцем. 

 

Тейде ж... Тут я взагалі багато не очікувала, проте згадую досі з особливим трепетом. Спершу ми піднялись на машині до 2200. Мене розболілась голова, потім наче стало легше. Дальше кабінка забрала нас на 3600 над рівнем моря. І тут почалось найцікавіше... Легені наче щось здавило, у голові почало паморочитись, а дихати стало важко... Спершу внизу тебе дивує те, що зверху можна провести лише годину. А згодом усвідомлюєш, що довше і не можеш тут бути. Я хотіла вниз вже за півгодини. Проте краєвиди справді вау! До речі, так переносять не всі. Дуже індивідуально. Ну а якщо ви узагалі ходите горами, тоді нічого й геть не відчуєте. Ну і температура. Нехай вас не вводить в оману тепло: наверху холодно, варто взяти куртку.

ЦІНИ. за вийнятком перельоту (але чекай, ти майже в Африку летиш!), сам острів здивував доступністю. в день ми витрачали лише 20-30 євро/день на двох з вином та усілякими смаколиками!


ВІДОМИЙ ЗООПАРК.  Ох, цьому пункту вартує приділити трішки часу. Перше, неодмінно вартує! Друге, це не звичайний зоопарк. До звичайних я ставлюсь доволі неоднозначно. Лоро парк вразив нас дуже. Тут живуть пінгвіни, а самі тварини, виявляється, врятовані або у минулому поранені, та вижити в дикій природі не зможуть. для них тут і лабораторія, і простір, і зелень, і медичне обладнання? Особливі емоції викликають величезні прозорі операційні для тварин, де хтось вже перев'язаний, хтось ще очікує на свою операцію. 

 

Мене дуже вразили горили. Мавпи, що так схожі на нас і зовні, і у...поведінці. Вони нас зустріли при вході, проте дальше я довго не могла ступити. Хоча бігла сюди здійснити давню "пінгвінячу" мрію. Більше - на фото.

УЩЕЛИНА МАСКА. Моє улюблене місце на острові. Чого вартує лише дорога сюди! Так, так, треба бути досвідченим водієм. За легендою, пірати заховали тут золото, а туристи та місцеві все намагаються його відшукати. Неодмінно поїдьте! Точно-точно-точно!

Загалом, Тенерифе - однозначно любов. Після відвідин з'являється маленька мрія прикупити тут квартирку та літати на дачу. Поки що більше ні в одному місці такої думки не виникало. А ще тут смачна кухня. Нашою любов'ю став батат - засолена картопля з усілякими соусами. Та звісно, домашнє вино.

 

До речі, обирайте якомога колоритнішу віллу, де вас зустріне місцевий та дасть скуштувати того ж вина. Ви точно не пошкодуєте! Нижче на фото вілла, що вкрала наше серденько, проте була цього року продана. Віримо, що колись новий господар теж виставить її на Airbnb :)

Previous
Previous

Мандруй вдома: ідеї віртуальних турів

Next
Next

Тенерифе: топ-5 місць острова